Suradnja

Rijeka Drava se smatra graničnom rijekom koja razdvaja Mađarsku i Hrvatsku. Osim fizičke barijere, postoji i ona jezična između Mađarske i Hrvatske što može biti razlog slabe međusobne suradnje tvrtki na dvije strane granice. Baš iz tog razloga je osmišljen projekt B Light Scheme financiran iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020., koji predstavlja dodjelu bespovratnih sredstava kojima se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska.

U okviru tog programa je sufinancirana i suradnja dvije tvrtke, Herbas d.o.o.-a iz Pitomače te Barcs-Metál Kft. iz Mađarske.

Rezultat je zajednički razvijen proizvod plug-and-play prijenosna sušara u svrhu pristupačnog i brzog procesa sušenja ljekovitog i aromatičnog bilja kao i ostalih stvari poput industrijske konoplje, orašastih plodova i drugih sjemenki. Nova sušara se odlično uklapa u asortiman Herbasovih proizvoda, a budući da je ista opremljena u poseban metalni kontejner, potrebna je stručnost tvrtke Barcs Metál.

Suradnja - slika sa sastanka

Back to top