Oprema za obradu industrijske konoplje

Oprema za obradu industrijske konoplje

Oprema za obradu industrijske konoplje sastoji se od headera za branje konoplje, sušare podne prijenosne, sušare podne kontejnerske, odvajača cvata konoplje i procesne linije za obradu industrijske konoplje.

Industrijska konoplja se nakon stripiranja ili košnje vrhova (cvata)  suši na oko 8% vlage. Najčešći način sušenja cvata konoplje je sušenje u komornim podnim sušarama. Proces sušenja traje od 12 do 36 sati, što ovisi o načinu branja (stripiranje ili košnja), površinskoj vlazi konoplje, udjelu vlage vanjskog zraka i tehnologiji sušenja. Najbolji rezultat i kapacitet linije postiže se kada je vlaga ulaznog materijala do 10%, a rezultat obrade je nekoliko izlaznih frakcija: stabljika, cvijet i list 0-4 mm, a u prosjeku < 2 mm (kao materijal za CBD ekstrakciju), sjemenke konoplje i prašina.

PROIZVODI IZ OVE LINIJE:

Header

Header za branje konoplje dizajniran je za branje cvata konoplje na duljinu do cca 70 centimetara. Header se montira na prednji hidraulik traktora.

Sušara podna prijenosna

Namijenjena za sušenje ljekovitog bilja (kamilica, menta, melisa, šipak i sl.), bundevinih koštica, žitarica (kukuruz i sli.), povrća (paprika i sl.).

Sušara podna kontejnerska

Sušara podna kontejnerska, tip: HKS-12/60, univerzalne je namjene, a služi za sušenje industrijske konoplje, kamilice, mente, melise i slično na način da se materijal za sušenje stavlja na pod u ujednačenom sloju visine do 1,7 m. 

Odvajač cvata konoplje

Odvajač cvata konoplje namijenjen za odvajanje suhog cvata od ostatka stabljike industrijske konoplje. Za kvalitetan rad stroja biljka mora biti u potpunosti suha, udjela vlage oko 8 %, a maksimalno 10 %.

Procesna linija za obradu industrijske konoplje

Naša procesna oprema za obradu industrijske konoplje ima nekoliko završnih frakcija:

  1. prašina
  2. cvijet i list veličine do 4 mm
  3. sjeme
  4. stabljika

Nudimo nekoliko opcija procesne linije na koje je navedene frakcije moguće postići:

  1. Linija za obradu cijelog gornjeg dijela biljke konoplje
  2. Linija za obradu cvjetova konoplje odvojenih od stabljike 
  3. Linija za obradu rezane konoplje

Pogledajte i naše video zapise:

Katalog – Oprema za obradu konoplje

Kliknite na sliku ispod ovog teksta i pogledajte naš katalog o Opremi za branje, sušenje i obradu konoplje

Back to top