Kamilica se najčešće sije po cijeloj površini njive. Bere se namjenskim beračem kada dostigne optimalnu zriobu (približno 60% cvjetova – cvjetnih glavica treba biti potpuno formirano). Sušenje kamilice treba početi u roku od najviše 2 sata nakon branja kako bi se spriječila fermentacija i postigla visoka kvaliteta suhog proizvoda za daljnju obradu. Kamilica se najčešće suši u podnim komornim sušarama na čvrstom ili perforiranom podu ili u komornim sušarama sa sušenjem u namjenskim kontejnerima. Trajanje jednog ciklusa sušenja zavisi od više faktora (udio površinske vlage, udio unutarnje vlage, relativna vlaga zraka, visina sloja, program sušenja). Uobičajeno trajanje je 20-26 sati za šaržu 16-20 m³ sirove kamilice, u sloju 40-50 cm sušene u našoj podnoj komornoj sušari površine 40 m². Nakon sušenja kamilicu je potrebno smjestiti u adekvatno skladište, kako bi se sačuvala od utjecaja vlage i štetnika.
PROIZVODI IZ OVE LINIJE – Oprema za branje, sušenje i obradu kamilice:
Kombajn za kamilicu
Cilindrični separator
Rezačica biljne mase RB-200
Rezačica biljne mase RB-400
Sušara podna kontejnerska
Univerzalna kontejnerska sušara – prijenosna
Odvajač glavica cvijeta kamilice
Vibracijska sita i transporteri
Rotacijsko – planetarno sito
Pneumatski separator
Revizijski transporter
Mlin za sušenu biljnu masu
Pneumatski transport
Mješalica za ujednačenje pulvisa MB-80
Prijedlozi linije za obradu kamilice