O nama

Poduzeće HERBAS d.o.o. bavi se proizvodnjom poljoprivrednih strojeva i procesne opreme za industriju, preradu duhana, preradu ljekovitog bilja, prehrambenu industriju, cementare i kamenolome. Naši strojevi se nalaze u više renomiranih poduzeća koja se bave proizvodnjom i preradom poljoprivrenih kultura i neizostavni su dio proizvodnog procesa.

Ukoliko imate potreba za nabavkom strojeva koji bi Vam olakšali ili povećali proizvodnju, slobodno nas kontaktirajte i raspitajte se o našem proizvodnom programu.

U programu strojeva za obradu duhana proizvodimo svu procesnu opremu i opremamo industrijska postrojenja za preradu duhana. U Hrvatskoj surađujemo sa svim renomiranim proizvođačima i prerađivačima duhana i duhanskih proizvoda. Tako smo u 2009. godini opremili pogon poduzeća ‘DUHANKA’ u Udbini, sa linijom za obradu duhana i strojem za rezanje duhanskih bala. Postrojenje za obradu duhana ‘HRVATSKI DUHANI’ u Virovitici posjeduje veliki dio naših trakastih transportera, valjkastih transportera, vibracijskih sita, rotacijskih-planetarnih sita kao i cijeli sustav za filtraciju zraka u proizvodnim halama. Također se možemo pohvaliti uspješnom suradnjom sa duhanskim tvrtkama u regiji, kao što su ‘Japan Tobacco International’ iz Senta, Srbija i ‘Bosanac d.d.’, Orašje, BiH.

Svojim tehnološkim rješenjima uspjeli smo povećati produktivnost u pogonima naših kupaca.

Važan dio našeg proizvodnog programa zauzimaju strojevi za proizvodnju bundevinog ulja kao i kombajn za bundeve tip-HKV. Od ostale opreme nudimo kotlove, sušare, kondicionere, hidraulične preše, mlinove specijalnih namjena, separatore, mješalice i čistače za obradu bundevinih koštica. U programu za preradu bundevinog ulja ostvarujemo sve više projekata radi otvorenog tržišta sa zemljama europske unije i povećanja proizvodnje bundeve kao vrlo profitabilne kulture u Hrvatskoj i zemljama u regiji.

U programu prerade ljekovitog bilja izrađujemo kombajne za kamilicu, vibracijska sita, rotacijska-planetarna sita, sjekače glavica kamilice, pneumatske separatore, rezačice biljne mase, transportere, kondicionere, mješalice, sušare, dozatore, pakirnice, peletirke. U procesu obrade ljekovitog bilja stvara se značajna količina prašine koju je potrebno sustavom filtracije odstraniti iz pogona. Poduzeće HERBAS d.o.o. uspješno izrađuje i montira sustave filtracije zraka u pogonima svojih kupaca. U suradnji sa najvećim proizvođačima ljekovitog bilja u regiji (JAN-SPIDER grupa, LJEKOVITO BILJE d.o.o., DAM d.o.o, MATRICARIA d.o.o. i mnogi drugi) ostvarili smo značajan napredak u tehnološko-tehničkom razvoju strojeva i na taj način pozicionirali kvalitetu naših strojeva u sam vrh svjetske proizvodnje.

Svaki stroj je moguće izraditi prema zahtjevima kupca i tehnologije u kojoj se stroj koristi!

U svrhu smanjenja troškova sušenja poljoprivrednih proizvoda, pokrenuli smo program izrade termo-generatorskih ložišta na bio-masu (drvena sječka, pelet i sl.). U suradnji sa tvrtkom ‘HRVATSKI DUHANI’ d.d. provodimo projekt zamjene postojećih ložišta, na sušarama za duhan, na fosilna goriva (nafta, zemni plin) sa mnogo isplativijim ložištima na bio masu. Uporabom bio mase kao energenta za sušenje duhana (i ostalih poljoprivrednih kultura) ostvaruju se znatne uštede, a time se direktno povećava dobit za uzgajivače duhana.

Kako bismo održali korak sa svjetskim trendovima i napretkom tehnologije, trudimo se sudjelovati na što više sajmova i učiti na svakom novom iskustvu te stečena znanja usaditi u proizvodnju i razvoj novih tehnologija.

Programom ložišta na bio masu, koja je obnovljivi izvor energije, želimo se aktivno uključiti u zaštitu okoliša, očuvanje prirodnih dobara, smanjenje emisije štetnih plinova te ostvarenje energetske neovisnosti od uporabe fosilnih goriva.

Stručnim usavršavanjem naših zaposlenika kroz razne edukacijske programe postigli smo značajan pomak u organizaciji i kvaliteti proizvodnje te korištenju novih tehnologija.

Back to top