Sušara komorna s pokretnim podom za automatiziranje, punjenje i pražnjenje materijala obrade

Namijenjena za sušenje ljekovitog bilja (kamilica, menta, melisa, šipak i sl.), žitarica (kukuruz, bundevine koštice i sl.), povrća (paprika i sl.).

Materijal obrade se stavlja na podni trakasti transporter koji transportira materijal od ulaza prema zadnjem zidu sušare. U svrhu ravnomjernog raspoređivanja materijala obrade na ulazu u sušaru montiran je nivelator za poravnavanje i određivanje visine sloja. Visina sloja materijala je promjenjiva i može se podešavati prema zahtjevima tehnologije. Pražnjenje sušare vrši se pokretanjem rada transportera za punjenje u suprotnom smjeru.

Sušara se standardno proizvodi u 3 veličine sa efektivnom površinom poda 24, 32 ili 40 m².

Kapacitet sušare (okvirni volumenski) efektivne površine:

– 24 m² iznosi 9,6 m³

– 32 m² iznosi 12 m³

– 40 m² iznosi 16 m³

Konstrukcija sušare izvedena je iz pocinčanih čeličnih cijevi, a zidovi i krov iz termo-izolacijskih panela debljine 50 mm sa poliuretanskom ispunom. Sušara je lako montažna, komorna (kontejnerskog tipa pa za istu ne treba građevinska dozvola).

Vrata sušare su dvokrilna, u svrhu punjenja i pražnjenja materijala obrade.

Dimenzije sušara:

-Visina: 2800 mm

-Širina: 4000 mm

-Tlocrtna efektivna dužina:

– 6000 mm za sušaru od 24m²

– 8000 mm za sušaru od 32m²

– 10000 mm za sušaru od 40m²

Ukoliko je sušara smještena na otvorenom potrebno je u nastavku komore za sušenje, u svrhu zaštite termogena od vremenskih uvjeta, izvesti nadstrešnicu u profilu sušare, dužine 2 m.

Slijedeći proizvod iz ove linije: Termogenerator s plinskim plamenikom

Back to top