Namijenjena za sušenje bundevinih koštica, ljekovitog bilja (kamilica, menta, melisa, šipak i sl.), žitarica (kukuruz i sli.), povrća (paprika i sl.).
Kapacitet sušare (okvirni volumenski) efektivne površine: 22 m³
vrsta robe | visina sloja | volumenski kapacitet | masa robe | okvirno vrijeme sušenja* |
kukuruz, žitarice | do 50 cm | 11 m³ | 7 t | 8 – 10 h |
sjemenke bundeve | do 30 cm | 6,5 m³ | 4 t | 12 h |
kamilica | 40 – 60 cm | 9 – 13 m³ | 2 – 3 t | 20 – 24 h |
*vrijeme sušenja ovisi o ulaznoj vlazi robe, ujednačenosti sloja robe, temperaturi i vlazi okolnog zraka, programu sušenja, itd.
Konstrukcija komore sušare – brodski kontejner 40′ HC
Oplata – termo izolacijski, standardni, plastificirani paneli
Vrata – 1dvokrilna, na čelu i 1 vrata na stražnjoj strani kod termogeneratora
Pod sušare – perforirani pocinčani lim debljine 1,5 mm, Ø perforacije 3,2 mm ili pokretni pod za punjenje i pražnjenje materijala za sušenje
Slijedeći proizvod iz ove linije: Stroj za suho čišćenje/poliranje bundevinih koštica